Széchenyi Terv - Magyarország megújul.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával,
az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt neve:
„Kaloplasztik Kft. telephelyének fejlesztése az autóipari beszállítói megbízások növelése érdekében”

Projekt leírása:
A Kaloplasztik Kft. 1992. november 1.-én alakult. Saját tulajdonú telephelye Kalocsán található.

A Kft. fő tevékenysége egyéb gumitermék gyártása. Tevékenységi köre kiterjed a gazdaság valamennyi ágazatára a gumi- és a műanyaggyártás területén.

Főbb termékei: hőre lágyuló műanyagok, sajtolt illetve fröccsöntött műszaki gumicikkek, fém-gumi tömítések, extrudált gumiprofilok, gumikeverékek.

A cég alapvetően beszállítói státuszban működik.

A Kaloplasztik Kft. telephelyén több épület felújításra szorul. Az épületek állapota miatt a munkavégzés körülményei nem megfelelőek és új autóipari beszállítói megbízásokat is nehezen kap a cég, hiszen fontos az auditokon a megfelelő gyártási körülmények bemutatása.

A projekt keretében 5 csarnok felújítása valósul meg, valamint napelem rendszer kerül kiépítésre a 9. számú épületen. A telepítendő napelemek névleges összteljesítménye 10,8kW. Az épület felújítások során új ipari kapuk kerülnek beépítésre, új ipari padlóburkolat készül, a beton padlószerkezet felületkeményítő szárazhabarcs bedolgozást kap a kopásállóság javítása érdekében, új alap- és színvakolat készül, tetőszigetelést kap több épület, mely eddig nem rendelkezett szigeteléssel. A felújítási munkálatok hozzájárulnak újabb autóipari beszállítói megbízások elnyeréséhez.

Egy laboratóriumi műszer – Rheométer – kerül beszerzésre, amely a beérkező gumikeverékek minőség-ellenőrzéséhez nélkülözhetetlen. Annak érdekében, hogy a növekvő vevői igényeket mind mennyiségben, mind minőségben határidőre teljesíteni tudja a cég, szükséges egy gumiipari fogaskerék-extrúder megvásárlása és üzembe állítása. Használatával lényegesen növelhető a termékek méretpontossága (csökken a selejt!), és nő a termelékenység.

Munkahelyteremtés:

A Kaloplasztik Kft. 7 fő felvételét tervezi legkésőbb a projekt megvalósítását követő első fenntartási évben. A fejlesztés az Új Széchenyi Terv kiemelt iparágban, a járműiparban valósul meg.

A projektre a DAOP-1.1.1/E-11 kiírás keretében
54 584 649 Ft támogatást nyertünk.

Kedvezményezett neve: Kaloplasztik Kft.
Elérhetősége: 6300 Kalocsa, Gombolyagi út 1.
Közreműködő szervezet: DARFÜ Nonprofit Kft.
Elérhetősége: 6726 Szeged, Közép fasor 1-3.
www.darfu.hu

Új Széchenyi terv

Ajánlatkérés